Vulcanul din noi
  • Articol publicat de
  • Gabriela Matei,
  • in data de 18 September, 2018
  • | 1,046 vizualizari | comentarii

Vulcanul din noi

Undeva am citit că trebuie să te trezești dimineața și să trăiești ca și cum ar fi prima zi din viața ta (dacă nu mă înșel, Buddha a spus-o).

Autocontrol (printre altele!)

* Să luăm fiecare situație ca și cum ar fi prima dată când trecem prin asta.

* Da, este greu de înțeles și de făcut.

Pentru că noi avem memorie, ”biblioteca akashică” este în noi, la nivel de suflet!

Acea încărcătură emoțională iese la suprafață, chiar dacă doar inconștient. Un vulcan care erupe, produce cutremur, durere, suferință, spaimă, teroare, conflict…

Viața noastră este o repetiție continuă, cu fiecare emoție, cu fiecare trăire. Repetăm… repetăm aceeași încărcătură, același vulcan, același coșmar.

Scopul vieții este să învățăm să trăim! Ce? Acest coșmar la infinit.

Autovinovăție, autodistrugere, autoincriminare, autopedepsire sunt doar termeni? Nu, sunt trăiri din inconștient. Doar câteva!

Bun! Și ce este de făcut?

Pentru a ajunge la adevăr există drumuri diferite! Imaginați-vă un munte, în vârf urmăm cărările ”bătătorite”. Urmăm un drum, de regulă cel mai des urmat de alții. Alegem. Asta facem permanent în viața noastră.

Eu în acest moment pot oferi doar o asemenea ”cărare bătătorită” – CONȘTIENTIZAREA.

Conștientizăm vulcanul și identificăm trăirile de drept și ce produc ele. Eliberăm încărcătura, lava care arde pe dinăuntru.

Permanent rămânem conectați la acea durere, la acea suferință. Suntem într-o închisoare, într-un labirint interior, inconștienți, izolați, speriați, îngroziți.

Autism, o altă formă a lui! Da, este al nostru, al fiecăruia. Ne mințim sau ne prefacem că suntem cu ceilalți, dar de fapt în permanență suntem noi singuri, cu interiorul nostru. Care ne domină, ne stăpânește. În fiecare moment, suntem noi și războiul nostru interior. Chiar mai au loc și alții? Chiar știu ce este dedesubt? Pentru că am învățat atât de bine autocontrolul, negarea, refularea…

Chiar am învățat autocontrolul. Ce controlez, până la urmă?

Autocontrolul ar trebui să însemne înțelegerea acestui vulcan și trăirea noului. Abordarea fiecărei situații fără încărcătura de dedesubt.

Autocontrolul ar trebui să ducă la integrarea și înțelegerea vulcanului, și nu la ”stăpânire”. Chiar poți stăpâni un vulcan pe care-l alimentezi și căruia îi blochezi permanent eliberarea?

Despre Gabriela Matei:

Psihoterapeut cu drept de libera practica, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, specializarea hipnoza clinica si psihoterapie ericksoniana. In prezent, Gabriela Matei este Psiholog si Psihoterapeut – Cabinet individual (Elatestcenter SRL/Cabinet individual de psihologie) si Psiholog Clinician si Psihoterapeut – Ambulatoriul de Specialitate Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste.

Comentarii